معرفی اینفلوئنسرها
(واژه اینفلوئنسر (influencer) در لغت به معنی (تاثیرگذار) است).
اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟
از آن جایی که مردم وقتی طرفدار شخصی هستند، به توصیههای آن فرد اطمینان کرده و گاهاً سعی میکنند از سبک زندگی او پیروی کنند، اینفلوئنسر مارکتینگ مورد توجه بسیاری از افراد و کسب و کارها قرار گرفته است. اینفلوئنسر میتواند یک بازیگر یا هنرمند معروف، متخصص در رشتهای خاص، ورزشکار، یک شخصیت محلی، یا حتی خود شما باشید! در واقع کسی که گروهی از افراد او را میشناسند و قدرت اثر گذاری روی آنها دارد، اینفلوئنسر محسوب میشود.
اینفلوئنسر مارکتینگ؟
اینفلوئنسر مارکتینگ در واقع روشی از بازاریابی است که در آن برندها و فروشندهها با استفاده از اینفلوئنسرها اقدام به تبلیغ محصول خود در شبکههای اجتماعی و فضاهای فعالیت آنها میکنند. در اینفلوئنسر مارکتینگ افرادی فعالیت میکنند که به واسطه داشتن فالوور و دنبالکنندههای مختلف میتوانند بین مردم اثرگذاری بیشتری به ویژه در خصوص تبلیغات کالا یا خدمت شما داشته باشند.
اینفلوئنسر مارکتینگ را میتوان شکل پیشرفتهتری از بازاریابی دانست. تحقیقات نشان داده که این روش در صورتی که فرد اینفلوئنسر مورد اعتماد و اطمینان مخاطبان باشد و حوزه فعالیت و مخاطبان او با کسبوکار شما متناسب باشد، میتواند تأثیر بهتری نسبت به برندینگ داشته باشد.
این مطلب را بخوانید:به چه کسی بلاگر می گوییم؟ تفاوت بلاگر و فشن بلاگر؟
تفاوت بلاگر و اینفلوئنسر؟
اینفلوئنسرها، معمولاً حرفه ی تخصصی ندارند و با درست کردن ویدئوهایی به قول خودشان کمدی، حرکات موزون و به اشتراک گذاشتن روابط خصوصی و تقلید، افراد زیادی را جذب صفحه خود میکنند و اکثراً محتوا و یا آموزش صحیح و یا مناسبی برای مخاطبین خود ندارند و صرفاً کار تبلیغات و معرفی برندها را انجام میدهند.
البته همه اینفلوئنسرها در این دسته قرار ندارند بلکه هنرمندان، نویسندگان، افراد سیاسی، بلاگرها، نویسندگان، خبرنگاران و…. هم میتوانند اینفلوئنسر باشند. باید گفت بعضی از اینفلوئنسرها پس از مدتی آموزش و مهارت تخصصی در رشته موردنظر را فرامیگیرند.
اما بلاگر کیست؟
بلاگر به شخصی گفته میشود که در مورد یک موضوع مشخص به صورت حرفهای و با داشتن مهارت مینویسد و یا ویدئو میسازد و با مخاطبین و یا فالوورهای خود به اشتراک میگذارد. این شخص بر روی کار خود تمرکز و مهارت لازم را دارد. در نهایت میتوان چنین گفت که یک بلاگر در زمینه فعالیت خودش میتواند اینفلوئنسر باشد ولی یک اینفلوئنسر حتماً بلاگر نیست.
اکنون که با معنای اینفلوئنسر آشنا شدیم، در ادامه به این نکته اشاره میکنیم که یک Influencer به دستههای زیر تقسیم میشود.
- سلبریتیها
- متخصصین
- بلاگر
- میکرو اینفلوئنسر
-
سلبریتیها
در طی سالیان اخیر شرکتها و کسبوکارهای مختلف به این نتیجه رسیدند که وقتی یک سلبریتی و آدم مشهور محصول آنها را تبلیغ میکند و یا مورد تأیید قرار میدهد، فروش آنها بیشتر میشود. همچنین مارکتینگ اینفلوئنسر ابتدا از طریق تأیید آدمهای مشهور و سلبریتی گسترش یافت.
-
متخصصین
در هر زمینهای متخصصین آن صنعت از احترام زیادی برخوردار هستند و این مسئله به خاطر کیفیت، موقعیت و یا تجربه آنها در حوزه فعالیت و کارشناسیشان است. به عبارتی با داشتن اطلاعات بیشتر محصول را بهتر شناخته و بهتر میتوانند بازاریابی کنند.
-
بلاگرها
وبلاگنویسی مدتی است که با مارکتینگ Influencer ترکیب شده است. زمانی که یک بلاگر در پستهایش از محصول شما تعریف کند، مخاطبان آن بلاگر ممکن است محصول مورد نظر را مشاهده و امتحان کنند.
-
میکرو اینفلوئنسرها
میکرو اینفلوئنسرها مردمی عادی هستند که به خاطر دانش خود در زمینهای خاص معروف شدهاند. بدین ترتیب، آنها معمولاً تعداد زیادی دنبالکننده از آن حوزه را به سمت خود جذب میکنند. البته تنها تعداد دنبالکننده نیست که میزان تأثیرگذاری را نشان میدهد و رابطه و کنش میان یک میکرو اینفلوئنسر و دنبالکنندگانش، این مسئله را به نمایش میگذارد.
میکرو اینفلوئنسرها رابطهای خاص با دنبالکنندگان خود ایجاد کردهاند و مسلماً دوست ندارند که هواداران آنها را در حال تبلیغ چیزهای بیارزش ببینند. در کل باید گفت که میکرو اینفلوئنسرها در حال تبدیل شدن به افراد تأثیرگذار نسل آینده هستند.
شما دوست دارید که اینفلوئنسر یا میکرو اینفلوئنسر بشید؟