پوشیدن روسری رنگی
حکم پوشیدن روسری رنگی: پوشش بانوان معمولا رنگ خاصی ندارد. به این معنی که واجب نیست حتما از رنگ بخصوصی استفاده شود. در بین مسلمانان در کشورهای اسلامی غیراسلامی، افرادی که مقید به حجاب هستند، معمولا از رنگهای مختلفی استفاده می کنند. نکت ای که باید به آن توجه شود این است که رنگ پوشش زن باید گونه ای باشد که رنگ آن باعث تحریک دیگران نگردد. برخی رنگ ها باعث جلب توجه از سمت نامحرم می شود که انتخاب چنین رنگ هایی در اسلام جایز نیست.
از آن جایی که در پوشش افراد باحجاب به خصوص چادری رنگ شال و روسری دید بیشتری دارد، باید سعی شود از رنگ های خیلی جذاب استفاده نگردد. البته بعضی از مراجع تقلید نسبت به رنگ لباس تاکیدی ندارد و بیشتر بر این مساله پافشاری می کنند که لباس نباید باعث جلب توجه نامحرم شود. به همین دلیل است که زنان مسلمان، معمولا لباس مشکی را بیشتر انتخاب می کنند.
بنابراین به طور خلاصه می توان گفت: رنگ لباس اگر مهیج یا تحریک کننده نباشد و سبب جلب توجه نامحرم نشود هیچ اشکالی ندارد.
نظر مراجع در رابطه با پوشیدن روسری رنگی
نظر همه مراجع: لباس با رنگ روشن، اگر باعث جلب توجه نامحرم و مفسده نشود، اشکال ندارد. (آیت الله نوری، استفتاءت، ج1، س485/ امام خمینى، استفتاءات، ج3، (احکام حجاب)، س27/ آیت الله مکارم، استفتاءات، ج2، س152/ آیت الله فاضل، جامعالمسائل، ج2، س1329/ آیت الله صافى، جامعالاحکام، ج2، س1729 و 1730/ آیت الله خامنهاى اجوبه الاستفتاءات، س1363 و 1366/ آیت الله تبریزى، استفتاءات، س1590/ آیت الله سیستانى، sistani.org، (حجاب)، س5/ دفتر: آیت الله وحید و آیت الله بهجت.)
تبصره: معیار جلب توجه عرفی است، یعنی اگر رنگ و نوع لباس به گونه ای باشد که نامحرم را به سمت خود جلب کند؛ پوشیدن آن جایز نیست و تشخیص آن به عهده عرف جامعه است.
در مورد حجاب می توانید به کتاب های زیر مراجعه کنید:
1- پاسداران حجاب، محمد مهدى تاج لنگرودى.
2- فلسفه حجاب، شهید مطهرى.
3- حجاب از دیدگاه قرآن و سنت، فتحیه فتاحىزاده.
4- حجاب میوه شناخت، سید مسعود آقایى.
5- نامه ای به خواهرم، مهدی عدالتیان